Bæredygtighed

NMF Take-Back

Nordisk Microfiber har som de første udviklet og designet et retursystem til mikrofiberklude og -mopper, som sikrer genanvendelse af værdifulde materialer

Genbrug af mikrofiberklude

Vores gode leverandør Nordisk Microfiber har netop lanceret deres nye koncept Take Back, som er et retursystem til microfiberklude og -mopper, der skal få os til at gentænke, hvordan vi bortskaffer microfiberklude og -mopper.

Som det er nu, smides brugte mopper og klude ud sammen med den daglige renovation. Det bliver brændt, og værdifuldt materiale går til spilde. Det vil Nordisk Microfiber lave om på.

NMF har har siden 2020 arbejdet på at udvikle et nyt system, der skal få os til at gentænke, hvordan vi bortskaffer microfiberklude og -mopper. 

TAKE BACK by NMF
– retursystem til microfiber
Retursystemet er banebrydende, fordi microfiber ikke er et nemt materiale at genanvende. Problemet er, at microfiber er en blanding af primært polyester og polyamid, men også bomuld og viskose, og derfor er genanvendelsen af materialet særdeles svært at gøre.

Som nichevirksomhed beskæftiger NMF sig med microfiber og den grønne omstilling hver dag, og var derfor ikke i tvivl om, at det var her, man skulle tage ansvaret og gå forrest i den grønne omstilling.

Hvert år bruger vi i Danmark mange tons svanemærket microfiber og vi skal tage ansvar for, at det bliver bortskaffet korrekt. Og i stedet for at lade dem gå op i røg, har NMF udviklet et retursystem og en genanvendelsesløsning. Og systemet er bygget til at tage 100% retur.

Retursystemet øger i al sin enkelthed genanvendelse og minimerer brug-og-smid-væk.

Se videoen for en kort guide til, hvordan du bruger retursystemet:

Genbrug af mikrofiber

NMF har har siden 2020 arbejdet på at udvikle et nyt system, der skal få os til at gentænke, hvordan vi bortskaffer microfiberklude og -mopper. 

Bæredygtig rengøring

Ofte kan du skifte dine skrappe rengøringsmidler ud med nogle mere bæredygtige produkter. Hos Toprent tilbyder vi en bred vifte af rengøringsmidler og rekvisitter, der gør din hverdag mere grøn.

Genbrug af mikrofiber

Nordisk Microfiber har som de første udviklet og designet et retursystem til microfiberklude og -mopper, som sikrer genanvendelse af værdifulde materialer

Er du bæredygtig?

Efterhånden som vi er vendt tilbage til kontoret, er der sket et tydeligt skift i danskernes forventninger til bæredygtighed på arbejdspladsen.

Fremtidens gulvvasker

Fremtidens gulvvasker i-moppen er det oplagte valg til en rengøringsmaskine, der både sikrer optimal rengøring og god ergonomi