Nye krav om affaldssortering på arbejdspladsen

Fra d. 31. december 2022 er det et krav, at arbejdspladser sorterer husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger.

Reglerne skal sikre, at vi sorterer vores affald i endnu højere grad – også når vi er på arbejde. Vi er godt i gang, men der er potentiale for, at vi kan blive endnu bedre og sortere flere typer affald

Hvad er husholdningslignende affald?

Det er typisk affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger. I alt er der tale om 10 typer af affald: mad-, papir-, pap-, glas-, metal-, plast-, mad- og drikkekarton, farligt affald og restaffald.

Tre gode grunde til at sortere affaldet

  1. Det er godt for klimaet

Bliver I bedre til at affaldssortere, bidrager I til en højere genanvendelsesprocent. Det gør en forskel for klimaet

  1. Bedre udnyttelse af ressourcerne

Med korrekt sortering sikrer vi, at materialer genanvendes, og der spares på brugen af nye ressourcer.

  1. Det er et krav

Foruden gevinsterne for miljøet er affaldssortering af det husholdningslignende affald et krav, som alle arbejdspladser er forpligtet til at implementere inden udgangen af december 2022.

Skal du vælge en ergonomisk korrekt løsning og ønsker du samtidig et lækkert design?

Så giver vi dig her muligheden for at sammensætte din helt egen løsning på kildesortering! Beholderne er produceret med et hul i hver side, til sammenkobling med evt. flere stativer. Hvert enkelt stativ leveres med stilleskruer, som nemt kan erstattes med hjul, hvis dette ønskes. Yderligere åbnes stativet i fronten, så tunge løft derved undgås ved tømning og lågen holdes lukket med magnet. Beholderen, der i øvrigt rummer en almindelig sort sæk, er produceret i sort pulverlakeret stål, hvortil der kan laves tilvalg af overfladebehandling, hvis jeres affaldssortering foregår udendørs. Desuden er det også muligt at få lavet affaldsbeholderne i andre farver, hvis du har brug for det.

Der er beholdere for ethvert behov; Lukket låg, åbent låg, låg til flaskeindkast, låg til papirindkast og versioner med åbning til bioaffald og restaffald samt en beholder med 3 x åbning til hhv. batterier, flasker og metal. Du kan også få en beholder til papirindkast, hvor lågen kan låses, hvis du har fortrolige papirer, der skal smides ud. Alle typer beholdere levere med fødder, der kan indstilles i højden, så beholderen står sikkert på gulvet. Hvis du ønsker at gøre det nemmere at flytte beholderen af hensyn til rengøring bag dem, så leverer vi også med hjul.

→ Kontakt din Toprent konsulent for at høre mere om det muligheder, vi tilbyder dig


Hold dig opdateret med Toprents nyhedsbreve. Tilmeld dig her, så modtager du vores nyhedsbrev spækket med gode tips, stærke tilbud og relevante nyheder

→ Tilmeld Nyhedsbrev

Brancheløsninger

HoReCa

Alt fra køkkenrengøring til festlig borddækning.