Ergonomien er dit vigtigste værktøj

Har du ømme skuldre, irriteret ryg og trætte håndled efter en lang dag med moppen i hånden? Så skulle du måske lige læse lidt om, hvad Toprent har af gode råd til dig. Der skal nemlig ikke ret meget til, hvis du vil passe lidt bedre på din krop.

På den netop afholdte "Arbejdsmiljødag" på SDU i Odense havde vi fornøjelsen af at undervise en skare af dygtige mennesker fra rengøringsbranchen i netop vigtigheden af at være bevidst om, hvordan du passer bedst på din krop i det daglige arbejde.

Alle ved, at rengøring er hårdt arbejde, der kan slide på kroppen. Der er aftørringsopgaver på trange steder. Skabe, der hænger lige lidt for højt. Og det irriterende tyggegummi, der skal skrabes af.

Hvor risikerer du overbelastning?

 • Aftørring på svært tilgængelige hylder/garderobeskabe
 • Lamper
 • Rørledninger
 • Fodlister

Her anbefaler vi den fleksible aftørrer, der kan bøjes og vinkles, så den passer perfekt til de steder, hvor en normal aftørrer ikke kan bruges.

Hvordan kan du reducere belastningen?

De mange gentagelser af de samme bevægelser vil i mange tilfælde betyde, at du slider alt for meget på din krop. Derfor er variation altid vigtigt. Og i hverdagen har du faktisk ganske mange muligheder for nemt at reducere belastningen, hvis du bare følger nogle få gode råd.

 • Arbejd med lige ryg og nakke, så du undgår muskelstivhed
 • Husk at variere måden, du arbejder på, så du får afveksling i arbejdsstillinger

Eksempler på remedier

Rengøringsvognen

Din rengøringsvogn er oftest det tungeste udstyr, du bruger i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at du vælger en vogn, der passer til dine opgaver og kan rumme præcis de remedier, som du har brug for. Der er altså ikke nogen grund til at bakse rundt med en alt for stor vogn, hvis der ikke er behov for det.

 • Læg de mest brugte rekvisitter lige ved hånden
 • Vælg den rigtige størrelse vogn
 • Vælg en vogn, der er nem at køre

i Toprent sælger vi flere forskellige rengøringsvogne fra vores gode samarbejdspartner, tag fat i os, så vi sammen kan finde den vogn der passer til dig

Moppen

Moppen er et af de mest brugte redskaber, og derfor er det særligt vigtigt, at du bruger den korrekt i dit arbejde. Med et skaft, som du kan indstille i højden, har du mulighed for nemt at finde det korrekte arbejdsstilling uden unødige belastninger. Og hvis du er i gang med rengøring af gangarealer, så skal du huske at placere moppehåndtaget lige under navlen og skubbe moppen foran dig, så du slapper af i skuldre og ryg.

 • Den rigtige længde på skaftet - nem højdejustering
 • Korrekt fugt på moppen – for meget gør det for tung af bruge
 • Variér dit greb på moppen, så dit håndled ikke overbelastes

Rengøringsmidler

Når det kommer til rengøringsmidler, så er grundreglen helt klar. Brug den mængde, der er anbefalet og brug så mildt et middel, som muligt.

Bruger du for stor dosis, så reducerer du effekten af midlet og der bliver mindre rent end ved korrekt dosering. Du skal også huske at passe på dig selv. Bruger du for kraftige midler, risikerer du udslæt og irritation af hud og øjne og skal samtidig bruge tid på at finde de rette værnemidler til arbejdet. Endelig giver mildere rengøringsmidler i sagens natur langt mindre belastning af vores miljø.

 • Vælg bæredygtige produkter
 • Undgå kemikalier, når det er muligt
 • Undgå at overdosere – det bliver der ikke mere rent af

Ergonomien elementer

 

Her finder du rengøringsudstyr, der kan gøre hverdagen lettere for dig og dine medarbejdere – med fokus på ergonomi

→ Vikan Easy Shine 

→ Bæredygtige rengøringsmidler fra Tana

→ Gulvskrabere i nylon

→ Fleksibel aftørrer 


Hold dig opdateret med Toprents nyhedsbreve. Tilmeld dig her, så modtager du vores nyhedsbrev spækket med gode tips, stærke tilbud og relevante nyheder

→ Tilmeld Nyhedsbrev

Brancheløsninger

HoReCa

Alt fra køkkenrengøring til festlig borddækning.